Vappuaaton herkullisin show - improvisoitu vappufarssi Martinuksessa

Uutinen

Asiasanat

Myyrmäen suuralueKulttuuriAsukkaat

Stella Polaris saapuu viihdyttämään vappukansaa kulttuuritalo Martinukseen vappuaattona 30.4. Esityksenä nähdään improvisoitu Vappufarssi, joka on yksi ryhmän suosituimpia tyylilajeja, sillä menoa ja meininkiä esityksestä ei tule puuttumaan.

Ushma Olava

Ushma Olava, Stella Polaris

7 näyttelijää, muusikko ja valoimprovisoija luovat väliajallisen kokoillan näytelmän yleisön silmien edessä, jonka tapahtumat sijoittuvat vielä toistaiseksi tuntemattoman hotellin aulaan. Vieraiden välillä syntyy taatusti yllättäviä kohtaamisia, kenties vanhoja tuttuja tai uusia ihastuksiakin löytyy illan aikana. Improvisaatiossa kaikki on mahdollista, ja yleisö saa aina olla vaikuttamassa tarinan syntyyn.

 

Näyttelijä Ushma Olava on improvisoinut Stella Polariksen riveissä vuodesta 2018 alkaen. Olava näyttelee parhaillaan myös Lahden kaupunginteatterin Waitress- musikaalissa ja hänet tunnetaan tv-rooleista mm. Aikuiset- ja Konttori-sarjoista. 

 

Miksi tulla katsomaan esitystä?

Koska elämme nyt erityisen synkkiä aikoja, niin improa katsomalla saa hetkeksi pään pois murheista ja voi vain riemuita ja iloita. Lisäksi tämä on ainoa Stella Polariksen esitys, jossa on jopa seitsemän näyttelijää samaan aikaan näyttämöllä. Törmäysten riski on todellinen. 

 

Mikä tekee farssista erityisen?

Tyylilajinahan farssi on aivan on pähkähullu, sellainen takuuvarma loma aivoille, siis yleisön. Improtussa farssissa on ajoittain aika hurjakin tempo, lisäksi hahmot on herkullisia ja outojakin. 

 

Mikä on näyttelijälle suurin haaste improvisoidussa farssissa?

Suurin haaste on se, että aivot on koko esityksen ajan tulehdustilassa. Koska juonenkäänteet voi olla tosi koukeroisia ja väärinkäsitysten määrä on läkähdyttävä. Näyttelijänä on kova työ pysyä tarinan perässä. 

 

Mitä itse odotat esitykseltä?

Odotan hykerryttäviä hetkiä, koska olen itsekin ollut surumielinen ja kaipaan koko keholla heittäytymistä improon. Martinus on myös mahtava esityspaikka, jossa yleisö on aina ollut ihana. 

 

Mitä yleisöltä toivotaan?

Yleisö saa vain rentoutua ja nauttia esityksestä. Toivon että yleisö rohkeasti heittää meille mitä vaan mieleen putkahtavia ideoita, mutta saa myös istua hiljaa ja myhäillä.

 

Liput: https://www.lippu.fi/artist/stella-polaris/stella-polaris-stellan-vappufarssi-3031430/

Avainsanat

TapahtumatMartinlaakso